Birocrația blochează drumul prin curtea Poliției de Frontieră

Distribuie articolul

A trecut mai bine de un an de când Primăria municipiului Galați a atribuit lucrările de proiectare și execuție a arterei rutiere de legătură între Bulevardul Marii Uniri și Bulevardul Dunărea, drum care ar fi trebui să treacă prin curtea fostului sediul al Poliției de Frontieră, situat lângă Turnul TV.

În luna mai 2016, firma Lemacons SRL Galați își adjudeca, la licitație, executarea lucrărilor de construcție a arterei rutiere, cu suma de 2,83 milioane lei. La această sumă, se adăugau alți 375.000 de lei pentru o serie de lucrări pe care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) le-a impus municipiului Galați atunci când i-a cedat terenul, prin hotărâre de Guvern (HG 434/2015), lucrări adjudecat de SC Servland SRL Galați. La aceste costuri s-au adăugat 180.000 lei pentru proiectare, lucrări încredințate Proiect SA Galați.

Tot în mai 2016, Primăria a depus documentația pentru obținerea acordului de mediu și a altor avize, în vederea eliberării autorizației de construcție. Pe total, lucrările de proiectare și execuție ar fi trebuit să dureze 6 luni, însă nu au început până acum.

„Așteptăm un aviz de la Ministerul Afacerilor Interne, necesar pentru emiterea autorizației de construcție și a ordinului de începe a lucrărilor. Solicitarea este depusă, însă nu am primit nici un răspuns până acum de la minister. Celelalte avize necesare au fost obținute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galați, Raluca Ardean.

Și trecerea terenului din curtea fostului sediu al Poliției de Frontieră din proprietatea Ministerului de Interne în cea a municipiului Galați a fost o întreagă epopee. Demersurile birocratice au durat aproape 2 ani și au fost marcate de numeroase amânări, întârzieri, schimbări de poziție, ordine contradictorii. Într-un final, Ministerul Afacerilor Interne a fost de acord să cedeze municipiului Galați terenul respectiv, nu fără a pune condiții. Una dintre condiții, printre multe altele, este aceea ca Primăria Galați să finalizeze investiția în cel mult cinci ani, în caz contrar, terenul urmând să revină în proprietatea ministerului.

Au trecut deja aproape 2 ani de la emiterea hotărârii de Guvern privind transferul de proprietate și tocmai Ministerul Afacerilor Interne ține pe loc investiția de la Galați. Una peste alta, artera rutieră care va face legătura între Bulevardul Marii Uniri și Bulevardul Dunărea va avea două benzi pe sens, cu excepția zonei care trece prin curtea Poliției de Frontieră, unde va exista câte o singură bandă pe sens. Artera va avea circa 620 de metri și va scurta actuala legătură dintre cartierele Țiglina și Dunărea cu aproape 4 kilometri.


Distribuie articolul

You May Also Like