Cartierul ”Dimitrie Cantemir” va beneficia de o nouă stație de epurare modernă

Distribuie articolul

Termenul de execuție ar fi de doi ani, potrivit informării reprezentanților locali.

În momentul de față, cele 15 blocuri existente în „celebrul” cartier „Siret” nu sunt deservite de o instalație adecvată în rețeaua de canalizare existentă. Apele uzate menajere nu sunt epurate, ele fiind deversate direct în râul Siret. Stația de pompare provizorie este realizată din țeavă metalică, echipată cu o pompă submersibilă, cu plutitor. În aceste condiții, Primăria Galați, sprijinită de Consiliul Local a luat măsuri și a lansat un nou proiect. Cu o lună în urmă au fost aprobați și noii indicatori tehnico – economici pentru obiectivul “Stație epurare ape uzate cartier Dimitrie Cantemir”. În expunerea de motive se precizează că „pentru a răspunde exigențelor legale privind condițiile de deversare a apelor uzate într-un emisar natural, proiectantul a stabilit soluția de epurare a apelor uzate menajere, provenite de la locuințele existente în cartierul Dimitrie Cantemir.”

Astfel încât, tehnologia noii stații de epurare ape uzate din acest cartier concentrează toți parametrii într-o unitate compactă. În documentația de proiectare se specifică, totodată, că la ieșirea din stația de epurare, va fi realizată stație de pompare efluent, tip cheson care va fi echipată cu două pompe . Apele uzate epurate vor fi refulate printr-o conductă de refulare efluent către conducta de refulare existentă (Dn200) ce traversează digul de protecție și duce la gura de vărsare în râul Siret. Punctul de intersecție dintre cele două conducte se află lângă stația de pompare influent.

Valoarea totală a investiției este de 3.346.471,26 lei cu TVA, din care bugetul de stat – PNDL asigură 2.960.131,00 lei cu TVA, de la bugetul local fiind acoperită restul sumei (386.340,26 lei cu TVA)


Distribuie articolul

You May Also Like