Benzina și motorina, mai scumpe de astăzi

Distribuie articolul

Iară vești proaste de la pompă pentru toți șoferii din România.

 Așadar, o nouă scumpire a carburanților a avut loc astăzi dimineața, în mai toate benzinăriile.

 Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi ușor prețurile la benzină și motorină, după o săptămână de stagnare.

Astfel, am aflat că benzina standard costă 7,30 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,58 lei/litru. Față de ziua precedentă, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a scumpit și benzina și motorina cu trei bani pe litru. Ultima scumpire a carburanților fusese făcută pe data de 13 septembrie, după care a avut loc o stagnare a prețurilor. Atunci, Petrom a scumpit și benzina și motorina cu patru bani pe litru după ce, cu două zile înainte, au crescut prețurile cu cinci bani pe litru și la benzină și la motorină. Pe 7 septembrie compania scumpise doar motorina, cu cinci bani pe litru.

Cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 93,5 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 90,4 dolari, niveluri doar cu puțin sub nivelul maxim record al anului, de 94 de dolari penrtru Brent, înregistrat zilele trecute, 

Șoferii români trebuie să se pregătească pentru noi și noi scumpiri ale carburanților, mai ales că sunt din ce în ce mai multe voci care spun că barilul de țiței va ajunge să coste 100 de dolari, până la finele anului. În plus, dacă carburantul se scumpește, cu siguranță acesta va declanșa o scumpire în lanț, care va ajunge până la alimente și servicii.


Distribuie articolul

You May Also Like