Bați covoarele sau chiui la nuntă, ești bun de amendat

Distribuie articolul

Dacă te dă spiritul de gospodar afară din casă, tocmai pe domeniul public, sau dacă nu te poți abține când ești nuntaș, scoți mireasa din casă și chiui în fața blocului, poți fi amendat cu până la 2.000 de lei. Măsurile sunt prevăzute în Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galați.

Conform noului regulament, nu mai sunt permise niciun fel de activități gospodărești pe domeniul public, ci doar în spațiul privat. De asemenea, nu mai sunt permise chermezele făcute prin cimitir de Paștele Blajinilor și niciun fel de formă de picnic în spațiu public.

”Cetăţenilor le revin următoarele obligaţii: de a nu curăța, de a nu bate covoarele pe domeniul public; de a nu utiliza domeniul public pentru diferite activităţi gospodăreşti precum: spălat rufe, covoare sau obiecte de uz casnic, uscat rufe, gătit etc., aceste activități fiind permise doar pe domeniul privat ( curte sau balcoane) și fără a produce disconfort vizual; de a nu desfășura activități de picnic pe domeniul public, ceea ce contravine și se sancționează conform prevederilor din Legea nr. 54 din 2012 privind activitățile de picnic”, se arată în regulamentul adoptat luna trecută în Consiliul Local Galați.

Pentru oricare dintre aceste abateri amenda prevăzută este cuprinsă între 500 – 1500 lei. De asemenea, și bucuria excesivă, manifestată în spațiul public, poate fi amendată.

”Cetăţenilor le revin următoarele obligaţii: de a nu desfășura pe domeniul public activități, evenimente (petreceri, nunți, botezuri, etc) care ar putea afecta conviețuirea socială, ordinea și liniștea publică”, se mai arată în regulament.

În acest caz, abaterea se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 – 2.000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like