Află aici cum au votat gălățenii și brăilenii la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție

Distribuie articolul

Gălățenii care s-au prezentat la urne în timpul referendumului de pe 6 și 7 octombrie au votat pentru redefinirea familiei în Constituție. După ce au numărat toate cele 91.903 de voturi exprimate în secțiile din județul Galați, autoritățile au aflat că 82.625 de cetățeni au votat DA la referendumul din weekend.

Doar 6.749 de gălățeni au pus ștampila în căsuța NU de pe buletinul de vot. De asemenea, au fost 2.529 de voturi anulate. În procente asta însemnă că 89,91% dintre participanți au votat DA, 7,34% au optat pentru NU, iar 2,75% dintre voturi au fost anulate.

În județul Galați nu au contestații sau incidente în timpul referendumului.
În ceea ce privește prezența la vot, gălățenii și brăilenii nu s-au înghesuit la secțiile organizate în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție. În județul Galați au votat 91.903 de cetățeni ceea ce înseamnă 17,58% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. În municipiul Galați prezența a fost și mai redusă. Doar 15,28% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Dintre cei 39.925 de cetățeni care au votat, 1.800 au fost trecuți pe liste speciale iar 586 au solicitat urna mobilă.
Sub media națională de participare de 20,41% a fost și județul Brăila. Acolo au venit la urne 58.628 de cetățeni, adică 20,07% din totalul de alegători.

În județul Brăila au votat mai mulți orășeni: potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, în mediul urban au fost 35.946 de votanți, în timp ce la țară s-au înregistrat doar 22.682 de voturi.

Rezultate asemănătoare s-au înregistrat în toată țara astfel încât referendumul nu va fi validat deoarece nu a atins pragul minim de participare de 30%.

Ca urmare, Constituția nu va fi modificată, iar precizarea că soți înseamnă o femeie și un bărbat va rămâne doar în Codul Civil.

Referendumul organizat de Guvern a ținut două zile și a costat 36 de milioane de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns