Spectacol aviatic lângă Galați

Distribuie articolul

Faptul că nu avem aeroport nu înseamnă că nu ne putem bucura de spectacole aviatice: grație unui grup de pasionați, iubitorii zborului pot urmări un eveniment organizat de singurul aeroclub privat din zona Galați – Brăila – Vaslui – Tulcea – Vrancea.

Astfel, Aerial Club Galați invită pe oricine dorește sâmbătă, 26 mai, de la ora 10, la „Vădeni Fly-In”, manifestare ajunsă deja la a 11-a ediție.

”La fel ca în anii trecuți, Forțele Aeriene Române au confirmat participarea la sărbătoarea zborului de la Galați și Brăila. Aeronavele vor evolua atât individual cât și în formații, aceasta fiind una dintre ocaziile rare pentru spectatorii din zonă să vadă în zbor aeronavele militare românești”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Aerial Club Galați.

La eveniment vor putea fi urmărite aeronave de lupta MIG 21 Lancer, avioane de antrenament IAR 99 și YAK 52, elicoptere IAR 316 B și IAR 33 Puma, de la  Baza 86 Aeriană Borcea, Baza 95 Aeriană Bacău, Aerodromul Mihail Kogălniceanu Constanța, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Buzău. Surpriza va fi, fără doar și poate, vedeta Forțelor Aeriene Române F 16 Falcon, în evoluție la verticala aerodromului.

Pe lângă aeronavele militare, în timpul Vadeni Fly In 2018 spectatorii pot vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane și avioane de agrement din toată țara.

După ora 14, când motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea vedea de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul dintre Galati si Braila, vor putea sta de vorba cu piloții și să facă fotografii.

Aerial Club Galați este o asociație non-profit, înființată în 2003, ce are ca scop promovarea și dezvoltarea sporturilor aviatice.


Distribuie articolul

You May Also Like