Bani mai mulți de la Guvern pentru orașul Galați, încasări mai mici la bugetul local

Distribuie articolul

Orașul Galați a primit de la Guvern în primele luni ale anulului mai mulți bani decât în prima parte a anului trecut. Este concluzia la care au ajuns reprezentanții PNL după ce au analizat documentele oficiale ale Primăriei Galați. Liberalii mai spun că municipalitatea a avut cheltuieli mai mari și încasări mai puține.

Potrivit calculelor făcute de liberali, în primele trei luni ale anului 2020, municipiul Galați a primit de la Guvern cu 25 de milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului 2019. Specialiștii PNL au făcut comparații și au aflat că autoritățile locale nu au reușit să mențină nivelul de colectare și au crescut extrem de mult cheltuielile.

„În ianuarie, februarie și martie 2019, guvernul PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă a alocat Galațiului, din cotele defalcate pe impozitul pe venit, suma de 32,7 milioane de lei. În aceeași perioadă, executivul condus de Ludovic Orban a redistribuit 57,7 milioane de lei, cu 25 de milioane în plus. Din păcate, municipalitatea nu a reușit să-și facă, la rândul său, datoria. Dacă în primele trei luni din 2019 încasa de la persoanele fizice impozite de 9,8 milioane de lei și de peste 18 milioane de la persoane juridice, în perioada similară din acest an a strâns doar 8,2 milioane de lei de la persoane fizice și 8,5 milioane de la cele juridice. În total, incompetența se traduce într-un minus de 11 milioane la buget. Au crescut, în schimb cheltuielile: de la 96,5 milioane de lei pentru ianuarie, februarie și martie 2019 la 117,1 milioane în perioada similară a acestui an. În total, peste 20,6 milioane de lei”, a declarat Onuț Atanasiu, liderul consilierilor locali PNL.

Concluzia liberalilor este că „deși municipalitatea a avut în plus 25 de milioane de lei de la Guvernul Orban, banii nu se vor regăsi în bunăstarea gălățenilor pentru că bugetul are deja o gaură, din taxe necolectate și cheltuieli crescute, de aproape 32 de milioane de lei.”


Distribuie articolul

You May Also Like