18.947 lei strânși de Fundația Comunitară Galați în dar pentru educația rurală

Distribuie articolul

În numai trei zile, cu un efort susținut de 36 de ore la standul din Shopping City Galați, Fundația Comunitară Galați a atins un nou nivel de succes în cadrul comunității locale. Datorită dedicării a peste 100 de voluntari, fundația a reușit să strângă, în cadrul campaniei „Dar bine făcut!”, suma de 18.947 lei, prin împachetarea silitoare a sutelor de cadouri și strângerea de donații, într-o demonstrație de solidaritate și generozitate fără precedent.

„Efortul depus a fost extraordinar, iar rezultatele pe măsură”, a declarat fundația într-o postare recentă pe rețelele de socializare. Această inițiativă este mai mult decât o simplă campanie de strângere de fonduri. Voluntarii, prin munca lor, au adus bucurie și speranță, transformând actul simplu de a împacheta cadouri într-un gest de magie științifică. Banii strânși sunt destinați unui scop nobil: dotarea laboratoarelor de științe din trei școli din mediul rural cu echipamente moderne, esențiale pentru dezvoltarea educațională a elevilor”, susțin inițiatorii.

Fundația Comunitară Galați, în ultimii 8 ani, a fost un actor activ în dezvoltarea comunității, susținută de peste 100 de companii partenere. Cu aproape 200 de inițiative civice implementate în Galați, Brăila și Constanța, fundația a acordat finanțări totale de peste 2,27 milioane lei în diverse domenii, de la educație la protecția mediului.

Programul de suflet al fundației, Fondul Științescu Galați, a susținut 29 de proiecte în doar 3 ediții, cu un impact direct asupra a peste 5.000 de tineri. Aceste proiecte au inclus dotarea laboratoarelor de științe și organizarea de experimente educative în școli din Rădești, Cudalbi, Tecuci și Smulți.

Pentru anul 2024, fundația își propune să extindă această experiență educațională și în alte școli rurale. Laboratoarele bine echipate nu doar că permit elevilor să experimenteze direct, dar le oferă și oportunitatea de a descoperi lumea cu propriile mâini, stimulând curiozitatea, gândirea critică și pasiunea pentru învățare.

Companiile din Galați sunt invitate să se alăture acestui efort, direcționând 20% din impozitul pe profit către Fundația Comunitară Galați, o investiție în viitorul municipiului și al tinerilor săi. Oricare sumă donată va fi dublată, în limita a 10.000 dolari, de Romanian-American Foundation, maximizând impactul fiecărui leu investit.


Distribuie articolul

You May Also Like