Aviz favorabil pentru ieftinirea carburanților

Distribuie articolul

Benzina și motorina ar putea costa mai puțin din prima zi a anului viitor, fiind făcut astăzi un prim pas în această direcție. În total, se estimează că un plin de benzină, de exemplu, ar putea costa cu 30-40 de lei mai puțin.

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a admis astăzi un proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal prin care, începând cu 1 ianuarie 2020, supraacciza la carburanţi operată din cursul anului 2017 va fi eliminată. Conform Agerpres, proiectul fusese iniţiat în vara acestui an de 53 de parlamentari liberali și va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

În prezent, acciza pentru motorină este de aproximativ 1,80 lei/ litru iar cea de benzină depășește cu puțin 2 lei/ litru. Împreună cu taxa pe valoare adăugată, reprezintă 50 – 60% din costul carburanților.

Conform declarațiilor făcute de deputatul liberal Robert Sighiartău, unul dintre inițiatori, s-ar putea ajunge la o reducere de aproximativ 30 de lei pentru un plin de benzină de 50 de litri.

Tot astăzi, Comisia a decis ca de la 1 ianuarie 2020 să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.


Distribuie articolul

You May Also Like