Avertizare meteo: episod de iarnă veritabilă în sud-estul României

Distribuie articolul

Meteorologii anunță că va fi vreme urâtă la Galați în următoarele ore. Ei au redactat o avertizarea meteorologică de polei, ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului. De asemenea, în cea mai mare parte a județului Galați este în vigoare un cod galben de polei. Meteorologii avertizează că va ninge și va fi polei pe parcursul zilei în zona Galați-Brăila.

Până miercuri, la ora 10.00, este în vigoare o avertizare meteorologică de vreme rea.

„În sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5…10 cm. În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55…65 km/h. În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată”, scrie în avertizarea redactată de meteorologi.

Codul galben de polei este valabil doar marți, până la prânz, în localitățile Galați, Pechea, Târgu Bujor, Tulucești, Măstăcani, Fârțănești, Tudor Vladimirescu, Frumușița, Piscu, Independența, Slobozia Conachi, Fundeni, Vânători, Braniștea, Cavadinești, Foltești, Schela, Smârdan, Șendreni, Cuza Vodă, Scânteiești, Cuca, Băleni, Nămoloasa, Rediu, Costache Negri, Vârlezi, Vlădești, Băneasa, Suceveni, Jorăști, Oancea și Suhurlui. Vremea își revine începând de miercuri. Temperaturile vor crește, iar ninsorile se vor transforma în ploi. Spre sfârșitul săptămânii maximele diurne vor trece de 10 grade Celsius.


Distribuie articolul

You May Also Like