Liberalii stabilesc numele noului premier. Care sunt variantele

Distribuie articolul

Liberalii stabilesc numele viitorului premier al României. Miercuri seara, ei vor avea o întâlnire la sediul partidului în care vor stabili care este propunerea ce va fi avansată președintelui Klaus Iohannis și partenerilor de guvernare de la USR-PLUS și UDMR. Pe lista scurtă a PNL sunt cel puțin patru nume.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, și directorul SRI, Eduard Hellvig, par să fie variantele cu cele mai puține șanse. De aceea, lupta pare că se dă între premierul interimar, Nicolae Ciucă, și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Nicolae Ciucă, fost militar de carieră, are avantajul de fi susținut și de președintele Iohannis. Totuși, el nu este favoritul unor lideri PNL deoarece a intrat recent în partid și nu a demonstrat că poate fi un bun politician. În plus, prezența unui fost militar în fruntea guvernului nu este văzută cu ochi buni de mulți politicieni.

Ilie Bolojan, în schimb, are o imagine foarte bună datorită performanțelor administrative de la Oradea. El este susținut în partid, dar și în afara partidului, dovadă fiind campania on-line în cadrul căreia se strâng semnături pentru nominalizarea sa. Problema este că Bolojan nu vrea funcția în discuție și nu ar fi prima dată când ar refuza să vină la București.


Distribuie articolul

You May Also Like