Averse, vijelii și grindină de mari dimensiuni. Meteorologii au instituit DIN NOU cod portocaliu de vremea rea la Galați și Brăila

Distribuie articolul

Săptămâna începe prost pentru gălățeni și brăileni. Meteorologii au modificat prognoza pentru o mare parte a țării, inclusiv pentru județele Galați și Brăila. Specialiștii vorbesc despre cantități impresionante de apă, vijelii și grindină de mărime mare.

Specialiștii au instituit un cod portocaliu de instabilitate atmosferică ridicată. Avertizarea vizează 17 județe ale țării, inclusiv Galați, intră în vigoare luni, la ora 12.00, și este valabilă până marți, la ora 6.00.

„În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă până marți, la ora 6.00”, a anunțat INMH.

În alte județe, printre care și Brăila, specialiștii au instituit cod galben de vreme rea, valabil de luni, la ora 12.00, până marți, la ora 10.00. Avertizările ar putea fi extinse până în partea a doua a săptămânii deoarece prognozele indică o perioadă bogată în precipitații.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns