Autoritățile au anunțat când vor fi vaccinați profesorii

Distribuie articolul

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinarea profesorilor depinde de momentul în care vor ajunge în România alte vaccinuri.

Autoritățile susțin că școala față în față ar putea reîncepe pe 8 februarie. Vaccinarea profesorilor din România depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri ajung în țară, a dezvăluit coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„În momentul acela noi vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învățământ. Dar deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Autoritățile au analizat mai multe scenarii privind reluarea școlii și au avut în vedere vaccinarea cu prioritate a angajaților din educație.

„Am analizat mai multe scenarii posibile pentru a asigura continuitatea campaniei de vaccinare, aveam prevăzută opțiunea ca din 7 februarie să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ. Însă am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă de peste 65 de ani și a decala persoanele care deservesc activități esențiale. Din punct de vedere medical am considerat, alături de colegii mei că este cel mai înțelept să decalăm cu 10 zile persoanele care deservesc activități esențiale unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Până în momentul de față, producătorii de vaccinuri nu le-au oferit țărilor care cumpără produsele lor calendare precise de livrare.


Distribuie articolul

You May Also Like