Vor grevă dar se lasă greu…

Distribuie articolul

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați nu cunoștea ieri date despre inițierea unei acțiuni de protest a cadrelor didactice.

Liderii federațiilor sindicale au finalizat chestionarele demarate încă de anul trecut, rezultatele din teritoriu fiind într-un procent covârșitor pentru declanșarea grevei generale.
77,8 la sută dintre cadrele didactice spun că sunt de acord cu amânarea încheierii situației școlare aferente primului semestru, iar 67,5 la sută susțin declanșarea grevei generale începând cu 10 ianuarie 2022.

Mai complicat pare decizia a aproximativ 40% dintre cadrele didactice respondente, ce doresc să părăsească sistemul din cauza salarizării precare.

32.744 de angajați din sistemul de educație de la stat au răspuns la întrebările Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”.

Protestele au început încă de la finalul anului trecut și vizau mărirea salarială promisă in urmă cu doi ani cu un procent de 16%.
Bugetul pentru 2022 prevede o mărire de doar 4 la sută, inacceptabil pentru majoritatea cadrelor didactice.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns