Au trecut ploile, începe dezinsecția. Roiuri de țânțari au apărut la Galați

Distribuie articolul

Roiuri de țânțari au apărut în orașul Galați imediat după ce s-a încheiat perioada cu precipitații și cu temperaturi mai scăzute decât cele normale în prima lună de vară. Autoritățile au anunțat că vor începe o nouă etapă a dezinsecției.

Primăria Galați anunță că în perioada 27 iunie – 4 iulie se va derula o nouă etapă de dezinsecție, prin intermediul Serviciului Public Ecosal.

În primele zile se va stropi de la sol, apoi va fi folosit elicopterul.

„În perioada 27 – 30 iunie, se va interveni la sol pe întreaga rază a municipiului Galați cu insecticide piretroide concentrate împotriva insectelor zburătoare și târâtoare. În perioada 1 – 4 iulie, se va interveni aerian, cu  elicopterul, cu insecticide specifice împotriva insectelor zburătoare și târâtoare și cu larvicid biologic destinat combaterii larvelor”, anunță reprezentanții Primăriei Galați.

Apicultorii și sericicultorii din Galați au fost sfătuiți să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.


Distribuie articolul

You May Also Like