Ziua, ca pesediștii! Guvernul a schimbat ora de începere a ședinței care a fost convocată pentru adoptarea măsurilor fiscale 

Distribuie articolul

Ședința de Guvern în care vor fi aprobate controversatele măsuri fiscale pentru anul viitor a fost mutată la ora 13.00. Inițial, ședința era programată la 15.00, la aceeași oră cu un protest de stradă pus la cale pe rețele de socializare.

În ședința de miercuri vor fi supuse aprobării câteva măsuri contestate îndelung. Este vorba despre transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și despre instituirea unui impozit de 1% pentru firmele care au o cifră de afaceri de sub un milion de euro. De asemenea, Guvernul PSD ADLE pregătește scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% și impunerea unei taxe de solidaritate pentru angajatori. Reprezentanții angajaților spun că măsurile vor duce la micșorarea veniturilor salariaților, la concedieri, la eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor și la desființarea fondului de șomaj. Primarii se plâng și ei susținând că încasările la buget se vor reduce foarte mult iar oamenii de afaceri trebuie să-și regândească businessul.

Sindicatele au organizat deja mai multe acțiuni de protest și au anunțat că urmează mișcări de amploare care vor culmina cu greva generală. Măsurile fiscale anunțate de Guvern au fost criticate dur de președintele Klaus Iohannis și nu sunt văzute cu ochi buni de reprezentanții societății civile, de analiști și de oficialii europeni.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns