Șeful IȘJ Galați, despre epidemia Covid 19: „Școala este cea mai sigură”

Distribuie articolul

Onuț Atanasiu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Galați spune că școala este un loc sigur în timpul epidemiei de Covid 19. El își susține afirmația cu ajutorul cifrelor.

De la debutul epidemiei nu există elevi și profesori care s-au infectat în interiorul școlilor, conform rezultatelor anchetelor epidemiologice. În plus sunt foarte puțini elevi și cadre didactice care s-au îmbolnăvit, în comparație cu alte categorii. Din punct de vedere statistic, 109 elevi și 45 de cadre didactice de la școlile din Galați s-au înfectat cu virusul SARS CoV-2 de la începutul anului școlar.

În momentul de față sunt în izolare 9 elevi și 2 cadre didactice. Specialiștii au stabilit că nicio persoană nu a a luat virusul în interiorul unei unități de învățământ din Galați.

„Din evidențele epidemiologice nu a reieșit niciodată că infectarea s-a produs în interiorul școlii, ci că microbul a venit din afară unității. Lucrurile acestea se întâmplă tocmai pentru că la școală se pune dezinfectantul în mână, elevul are masca pe față pe toată perioada cursurilor, în pauză profesorii sunt cu elevii. Este puțin probabil să se transmită virusul. De aceea, eu mereu am spus și îmi mențin ideea că școala este cea mai sigură”, a explicat Onuț Atanasiu, inspectorul general al IȘJ Galați.

În județul Galați sunt, în total, 73.000 de elevi și 7.500 de cadre didactice și membri ai personalului auxiliar.


Distribuie articolul

You May Also Like