Râd și râmele de noi: europarlamentarul Dan Nica este îngrijorat de faptul că lucrările la podul peste Dunăre nu au început

Distribuie articolul

După ce ne ștergem de scuipat venit de sus, tocmai din vârful Europei civilizate, ne mai uităm o dată pe textul cu pricina, ca să ne convingem că-i adevărat.

Domnul europarlamentar Dan Nica a spus zilele trecute că este îngrijorat de faptul că lucrările la podul peste Dunăre nu au început. Asta la doar câteva zile după ce ministrul de Finanțe Teodorovici vorbise despre interesele meschine ale unor politicieni care împiedică proiectul podului deoarece există un bac care trece Dunărea.

Jurnaliștii s-au plictisit să scrie despre interesele și acțiunile pe care pesediștii gălățeni Dan Nica și Viorel Ștefan le au la societatea Navrom Bac. Asta în timp ce podul peste Dunărea bătea pasul pe loc, tunelul se ducea la fund, iar profiturile bacului care leagă malurile din Galați și Tulcea creșteau ca pop cornul.

Problema este că de data asta acuzația nu vine de la jurnaliști, ci chiar de la un coleg de partid.

„Din păcate, sunt câțiva dintre românașii noștri care, în țară și pe la Bruxelles, încearcă să stopeze acest mare proiect…. Sunt unii care au interese locale acolo, de ce credeți că acest pod nu s-a făcut de peste 20 de ani? Sunt unii care au interese acolo, ba că trec cu Dunărea, ba cu un bac. Și atât meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă care au aceste interese…. Să vadă cine, ce, cum pe la Bruxelles, cine pune bețe în roate să nu semneze Comisia Europeană”, a declarat la TVR, Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe al Guvernului Dăncilă.

Am râs de păruiala pesediștilor până am încremenit. Dan Nica vorbește despre speculații deoarece Teodorovici nu a oferit nume și spune că nu doarme noaptea de grija podului de la Brăila.

„Resping speculațiile. Nu am văzut și nu am înțeles că ar exista o declarație în care cineva să arate, cu nume și prenume, către altcineva. Când am să le văd, am să le comentez…. Nu răspund la întrebări care încep cu dacă sau presupunând că… Sunt îngrijorat că lucrările la pod nu au început. Știu de la ministrul transporturilor că licitațiile pentru realizarea de către CNAIR pentru relocări de utilități și exproprieri au fost contestate în instanță și că speră ca în cursul lunii septembrie să apară proiectul tehnic, după care se poate da ordin de începere a lucrărilor pentru firma care a câștigat licitațiile”, a declarat presei europarlamentarul PSD, Dan Nica. (sursa reperul.ro)

Așadar, nici vorbă despre interese meschine, despre bac și despre politicieni care, de la Bruxelles, pun piedici proiectelor locale. Podul de la Brăila apare în tabloul cu „La vie en rose”, lângă autostrăzile și aeroporturile promise de politicieni în ultimii 20 de ani.


Distribuie articolul

You May Also Like