Au căzut ca popicele din cauza băuturii și a mâncării în exces: peste o mie de gălățeni au solicitat salvarea de Crăciun și Anul Nou

Distribuie articolul

Au băgat în ei până au văzut salvarea în fața ochilor. Este vorba despre gălățenii care au fost transportați la spitalele din Galați cu ambulanțele Serviciului de Ambulanță Județean(SAJ) după ce li s-a făcut rău din cauza exceselor culinare și bahice. Aproximativ 1.500 de gălățeni au chemat salvarea în timpul sărbătorilor de iarnă, peste jumătate dintre „răniți” fiind cetățeni care au chefuit peste măsură.

Cele mai grele ture ale echipelor de la SAJ și de la serviciile de primiri urgențe sunt în timpul sărbătorilor. Timp de nouă zile, de la Crăciun până după Anul Nou, telefoanele la numărul unic de urgență 112 au sunat la foc automat. Pe lângă obișnuitele intervenții în urma unor accidente rutiere și acte de violență, în ultimele zile s-au înmulțit cazurile provocate de consumul de alcool. De asemenea, a fost un accident provocat de artificiile de Revelion.

„Vârful s-a înregistrat pe 1 ianuarie. Atunci am avut 240 de solicitări, cu mult peste media zilnică de 150-160 de solicitări. Cele mai multe apeluri au legătură cu băutura și cu mâncarea, circa 50-60 la sută dintre cazuri. Au fost băuți mulți, cardiaci, accidente vasculare, multe cazuri au legătură cu consumul exagerat de alcool și alimente din timpul sărbătorilor. A fost și un accident provocat de artificii, un tânăr de 25 de ani din Foltești a fost transportat la spital cu un traumatism ocular”, a declarat Mihai Polinschi, directorul SAJ Galați.

La fel de mult au muncit și echipajele SMURD Galați. În ultima perioadă, numărul intervențiilor a crescut cu peste 50 la sută.


Distribuie articolul

You May Also Like