Ghici cine vine pe listă? Gălățenii și brăilenii ar putea avea doi reprezentanți în Parlamentul European

Distribuie articolul

Zona Dunărea de Jos ar putea avea doi reprezentanți în Parlamentul European (PE). Dacă despre social-democratul Dan Nica știam că va candida chiar înainte de a deschide gura Liviu Dragnea, apariția brăileanului Mihai Tudose pe lista partidului ProRomânia este oarecum surprinzătoare.

În cazul său, anunțul oficial nu a fost făcut având în vedere problemele medicale cu care se confruntă fostul premier.

Mihai Tudose va fi pe locul trei pe lista ProRomânia pentru alegerile europarlamentare. Președintele formațiunii politice, Victor Ponta, a anunțat cu jumătate de gură că fostul premier va candida, în condițiile în care, marți, chiar în timpul ședinței convocate pentru stabilirea listei, Mihai Tudose a suferit un dublu infarct. Tudose a fost transportat la spitalul Fundeni, iar doctorii care l-au îngrijit au spus că politicianul se va reface.

În plus, brăileanul a anunțat miercuri, pe FB, că se simte mai bine și că vrea să se întoarcă rapid la muncă. Totuși, rămâne de văzut dacă locul trei pe lista ProRomânia pentru europarlamentare îi va asigura lui Tudose prezența în PE.

Cel de al doilea reprezentant al zonei aflat cu piciorul în Parlamentul European este social-democratul Dan Nica. Prezența acestuia pe listă nu reprezintă o surpriză, Nica fiind actualul șef de grup al pesediștilor în PE și una dintre eminențele cenușii ale partidului.

În cazul său, poziționarea pe locul cinci este excelentă, deoarece îi asigură locul în Parlament și nu îl expune mediatic. Se mizează pe faptul că lumea nu are chef să citească liste cu nume de politicieni și cu atât mai puțin să se întrebe cu se ocupă domnii și doamnele din mijlocul turmei (a listei).


Distribuie articolul

You May Also Like