Primarul Pucheanu, acuzat de ”infantilism” de colegii de guvernare locală

Distribuie articolul

Faptul că primarul Ionuț Pucheanu a atacat actuala conducere ALDE de la Transurb nu a rămas fără răspuns. Cristian Dima, liderul județean al liberal-democraților gălățeni, consideră că edilul dă dovadă de ”infantilism” și vorbește de o eventuală ruptură PSD – ALDE la nivel local.

Nemulțumit de tensiunile sociale de la Transurb, primarul l-a atacat pe noul manager, Gigel Caliga, în ședința de joi a Consiliului Local Galați.

”Dacă nu-și rezolvă problemele și mai trimite o dată oamenii la Primărie, intru cu picioarele acolo, la propriu. Îi preiau și funcția, dar cu toate beneficiile. Aveți o problemă cât China acolo, cu oamenii pe care nu știți să-i manageriați. Fiți bărbat și înfruntați-vă personalul, propriile frici și liderul de sindicat”, i-a transmis Pucheanu lui Caliga.

Mai mult, a și participat a doua zi, vineri, la negocierile dintre sindicaliști și conducere, negocieri purtate pe fondul unui protest spontan.
Cristian Dima s-a simțit dator să dea o replică pe măsură, acuzând edilul că tratează pueril relația cu șefii transportatorului local și că vorbește mai mult să se afle în treabă.

”Infantilistă abordarea de multe ori în politica locală. Am încercat să fiu o persoană rezervată, mult prea tăcută pentru această abordare, care am observat că a început să escaladeze, a partenerilor noștri de coaliție. Dacă taci, probabil consideră că n-ai ce spune sau nu ai calitatea de a spune. Eu cred că am expertiza, experiența de a spune lucruri mult mai competente decât cineva căruia începe să-i placă cam prea mult să se audă vorbind. În actul nostru de coaliție am contribuit cu persoane, cu propuneri, cu idei, cu soluții pentru creșterea și dezvoltarea managementului local și județean. Vorbim de profesioniști a căror calitate este foarte greu de combătut și foarte greu de pus la îndoială de niște persoane care dețin temporar niște funcții publice fără a avea nici experiență, nici expertiză și de multe ori nici educație”, a declarat Dima.

În opinia sa, ar trebui analizată situația împreună cu partenerul social-democrat. Pe de altă parte, nu exclude ca noile tensiuni să fie de fapt generate de un eventual divorț politic, locul ALDE în plan local urmând a fi luat de PMP.

”Cred că ar fi mai indicat să facă mai întâi niște discuții în coaliție că, dacă nu, oricum îmi propun să răspund de fiecare dată când va avea atitudinea de a jigni oameni la nivelul profesional al cărora nu se ridică. Voi avea o discuție cu conducerea județeană a colegilor noștri din coaliție, să încercăm să ne lămurim. Probabil că, dacă se configurează o altă majoritate, PSD- partidul lui Traian Băsescu, nu ne opunem, îi lăsăm să-și facă această coaliție la nivel local și noi o să mergem pe proiectele noastre liberale așa cum le-am demonstrat gălățenilor că putem face, cu bun profesionalism”, consideră Dima.

În cazul Transurb, bunul profesionalism de care vorbește șeful ALDE a generat anul trecut pierderi record de 5,6 milioane de lei, deși compania deține monopolul pe piață iar biletele au fost scumpite de la 1,5 la 2 lei/călătoria.


Distribuie articolul

You May Also Like