Atenție la noile modificări în procedurile de autorizare a firmelor în domeniul protecției mediului

Distribuie articolul

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi aduce la cunoştinţă persoanelor juridice, din judeţul Galaţi, că pentru desfăşurarea activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, care se regăsesc în Legea nr. 278/2013 privind emisiile industriale, este necesară obţinerea autorizaţiei integrate de mediu.

 • Important de precizat este faptul ca funcţionarea fără autorizaţie integrata de mediu este interzisă pentru activităţile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului şi prin urmare acest lucru se sancţionează conform legii.
  Astfel, titularul activităţii va solicita emiterea autorizaţiei integrate de mediu la APM Galaţi, prin depunerea unei documentaţii care va conţine următoarele documente:
  ➡️ cererea pentru eliberarea autorizaţiei integrate de mediu;
  ➡️ formularul de solicitare întocmit conform modelului din Anexa 1 a Ordinului MAPAM nr. 818/2003 privind aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, cu modificările ulterioare;
  ➡️ raport de amplasament, întocmit de persoană fizică sau juridică care are acest drept potrivit legii, în conformitate cu prevederile Ghidului tehnic general pentru aplicarea procedurii de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, aprobat prin Ordinul MAPAM nr. 36/2004. Buletinele de analiză trebuie realizate de către un laborator specializat. Raportul de amplasament va include şi raportul privind situaţia de referinţă prevăzut la art. 12 lit. e) din Legea 278/2013 privind emisiile industriale.
  ➡️ dovada publicării a 10 anunţuri consecutive într-un cotidian local (paginile din ziar), precum şi prin radio/TV (copia facturii de mediatizare radio/TV) privind depunerea solicitării pentru obţinerea autorizaţiei integrate de mediu.
  ➡️ dovada achitării tarifului pentru verificare/analiză preliminară a solicitării depuse – 1.000 lei.
  📋 Formularele necesare depunerii solicitării autorizaţiei integrate de mediu se găsesc pe site-ul agenţiei http://apmgl.anpm.ro, secţiunea Reglementări – autorizaţia integrată de mediu: http://www.anpm.ro/…/apm-gal…/autorizatia-integrata-de-mediu.
  ➡️ Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi (APM Galaţi) aduce la cunoştinţă persoanelor juridice, din judeţul Galaţi, că pentru desfăşurarea activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, care se regăsesc în Legea nr. 278/2013 privind emisiile industriale, este necesară obţinerea autorizaţiei integrate de mediu.

Important de precizat este faptul că funcţionarea fără autorizaţie integrată de mediu este interzisă pentru activităţile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului şi prin urmare acest lucru se sancţionează conform legii.


▶️ Astfel, titularul activităţii va solicita emiterea autorizaţiei integrate de mediu la APM Galaţi, prin depunerea unei documentaţii care va conţine următoarele documente:
☑️ cererea pentru eliberarea autorizaţiei integrate de mediu;
☑️ formularul de solicitare întocmit conform modelului din Anexa 1 a Ordinului MAPAM nr. 818/2003 privind aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, cu modificările ulterioare;
☑️ raport de amplasament, întocmit de persoană fizică sau juridică care are acest drept potrivit legii, în conformitate cu prevederile Ghidului tehnic general pentru aplicarea procedurii de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, aprobat prin Ordinul MAPAM nr. 36/2004. Buletinele de analiză trebuie realizate de către un laborator specializat. Raportul de amplasament va include şi raportul privind situaţia de referinţă prevăzut la art. 12 lit. e) din Legea 278/2013 privind emisiile industriale.
☑️ dovada publicării a 10 anunţuri consecutive într-un cotidian local (paginile din ziar), precum şi prin radio/TV (copia facturii de mediatizare radio/TV) privind depunerea solicitării pentru obţinerea autorizaţiei integrate de mediu.
☑️ dovada achitării tarifului pentru verificare/analiză preliminară a solicitării depuse – 1.000 lei.


Formularele necesare depunerii solicitării autorizaţiei integrate de mediu se găsesc pe site-ul agenţiei http://apmgl.anpm.ro, secţiunea Reglementări – autorizaţia integrată de mediu: http://www.anpm.ro/…/apm…/autorizatia-integrata-de-mediu.


Distribuie articolul

You May Also Like