Controale ITM pentru muncă nedeclarată în construcții

Distribuie articolul

În perioada 08.06-15.06.2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați (I.T.M.) au desfășurat acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor – cod CAEN 41, 42, 43.
Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Galați au efectuat 31 de controale și au aplicat un număr 9 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 123.500 lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă.
Au fost depistate 6 persoane care prestau muncă nedeclarată la 3 angajatori fiind aplicate 4 sancțiuni în valoare de 120.000 lei, după cum urmează: o amendă în valoare de 20.000 lei (pentru o persoană depistată la muncă fără contract individual de muncă) și 3 amenzi în valoare de 100.000 lei (pentru cinci persoane depistate ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității).
Pentru alte neconformități în domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 3 angajatori fiind aplicate 2 amenzi în valoare de 3.500 lei si 3 avertismente.
Pentru nerespectarea prevederilor legale și a neconformităților constatate, inspectorii de muncă au dispus 54 de măsuri pentru remedierea acestora, cu termen concret de realizare.


Distribuie articolul

You May Also Like