Suntem nevoiți să repetăm: PSD te iubim că ca tine nu găsim!

Distribuie articolul

Să ne ferească Dumnezeu de aleșii poporului. Ne-au băgat în ceață cu prețul benzinei și cu legile justiției, acum se joacă și cu măsurile fiscale. Deși anul 2018 bate la ușă, băieții de la guvernare moșmondesc și se răzgândesc la capitolul fiscalitate. Asta echivalează cu zece rachete nord coreene aruncate fix peste planurile de afaceri, fie că vorbim despre doamnele care comercializează pătrunjel, fie că ne referim la domnii cu afaceri imobiliare.

Este evident că indivizii cocoțați prin înalte funcții guvernamentale nu știu cuvântul predictibilitate. Ori îl știu și atunci nu mai este prostie, ci ticăloșie. Oricum, cu mai puțin de două luni înainte de anul nou, guvernanții se țin de șotii fiscale. Ba impozitează, ba nu impozitează, ba transferă contribuțiile, ba nu le transferă, ba reduc taxa x, ba o elimină și apoi o măresc.
Măsurile fiscale pentru anul viitor nu au fost dezbătute de Guvern nici luni, 6 noiembrie. Inițial setul de modificări trebuia să fie pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri, 3 noiembrie, dar întâlnirea a fost amânată deoarece proiectul nu avea toate avizele necesare. Fără a oferi explicații, premierul Mihai Tudose a anunțat că și dezbaterea de luni a fost amânată. Nu este clar dacă

Guvernul mai are de gând să aprobe controversatele măsuri despre care se vorbește de luni de zile. Setul de modificări conține printre altele, instituirea unui impozit de 1% pentru firmele care au o cifră de afaceri de sub un milion de euro și transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.
Măsurile au fost criticate de toată lumea. Reprezentanții angajaților spun că povestea privind transferul contribuțiilor va duce la micșorarea veniturilor salariaților, la eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor și la desființarea fondului de șomaj. Ca urmare, sindicatele intenționează să-i dea Guvernului cu țara în cap. Deja au fost organizate mai multe acțiuni de protest și sunt anunțate mișcări de amploare care vor culmina cu greva generală.

Măsurile fiscale anunțate de Guvern nu sunt văzute cu ochi buni nici de reprezentanții patronatelor, de analiști și de oficialii europeni. În discuții a intervenit și președintele Klaus Iohannis. Șeful statului le-a transmis guvernanților „să nu bage țara într-o aventură economică, să nu promoveze o mega-țopăială fiscală și să dea dovadă de responsabilitate”.
Așadar, avem gălăgie, gâlceavă, panică. Unii îi spun guvernare, cei mai mulți au altă părere. Noi spunem: naiba să-i ia, mai bine puneam un câine la Palatul Victoria. Și el latră dar măcar nu speria poporul. Părerea mea.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns