Angajații Primăriei Galați spun lucruri trăznite. Cică suntem „pionieri în România în domeniul strategiilor culturale” și vom deveni „vârf de lance” în țară

Distribuie articolul

„Credeţi-mă pe cuvânt: nu ştiu ce se întâmplă acolo (n.r. la Gospodărire Urbană şi Calorgal). Nu ştiu ce-i cu oamenii aceştia, pe cuvântul meu, în mai puţin de o lună, zici că îşi spală unii altora creierii. Este imposibil să înţeleg cum nişte oameni întregi la cap până la momentul în care să fie trimişi acolo reuşesc să gândească şi să acţioneze la modul în care acţionează ulterior.”

Declarația îi aparține primarului Ionuț Pucheanu și a fost făcută prin 2017 la postul de Radio ProFM LiderFM. De atunci nu s-a schimbat nimic, dar cele spuse sunt actuale și pot fi folosite în cazul arhitectului șef.

Specialistul Primăriei Galați în bolte și pereți nu a auzit treaba aia înțeleaptă cu „dacă tăceai, filozof rămâneai”. Dacă ar fi auzit-o, nu ar fi deschis gura ca să spună următoarele:

„Eu mă bucur că există în Galați o viziune de promovare a patrimoniului care lipsește în România, noi suntem pionieri în România în domeniul strategiilor culturale. Pregătim în acest sens și veți fi informați, în decursul lunii februarie o regândire completă a zonei centrale a Galațiului și din acest punct de vedere al patrimoniului care ne va pune cu adevărat pe hartă ca oraș turistic, oraș al pietonului și va merge și mai mult în direcția pe care ne-o dorim de rebranding. Nu îmi este teamă să o spun, cred că în câțiva ani Galațiul va fi vârf de lance în toată România”, a declarat miercuri, 9 ianuarie, arhitectul șef al orașului Galați, Dragoș Buhociu.

În primul rând, mai încet cu lancea ca să nu ne înțepăm. În plus, vârful de lance ar putea face ditamai găuroiul, nu în gura păcătosului de arhitect, ci în cv-ul electoral al primarului Pucheanu. Edilul șef nu are nici o vină că subalternii dumnealui spun lucruri trăznite și îi dorim să termine proiectele culturale de la Tirighina-Barboși, de la cavoul roman, de la Parcul Eminescu și de la poarta turcească. Totuși, prostiile spuse de subalterni se vor contabiliza fix la portretul de candidat la Primăria Galați, alegerile din 2020.

Parțial, îl înțelegem pe arhitectul șef. Probabil, omul nu știe ce se întâmplă pe la Iași, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea deoarece nu a putut călători. Șefii săi, politicienii, au „interese meschine” și nu au făcut pod, autostradă și aeroport, așa că arhitectul șef nu a putut călători prin țară ca să vadă și alți șoimi și pionieri ai patriei. Păcat este că nu a ajuns măcar până la Brăila. Așa ar fi aflat că orașul vecin a avut o tentativă de a candida pentru poziția de capitală culturală europeană în anul 2021. Nu i-a ieșit, dar măcar a încercat, pentru că au și ei pionieri și vârfuri de lance.


Distribuie articolul

You May Also Like