Arta și istoria Galațiului, ignorate pe noua aplicație despre Galați

Distribuie articolul

Viziunea PSD (păcănele, sex, droguri) se regăsește în noua aplicație ce își propune să promoveze Galațiul: nimic despre taberele de sculptură în metal, ce ne fac unici în țară, despre ansamblul de lucrări decorative din Țiglina I – Țiglina II, puțin despre monumentele de arhitectură și mai nimic despre istoria acestor locuri.

Din cele peste 100 de monumente și clădiri istorice înscrise în patrimoniul cultural național, doar 26 și-au găsit loc în noua aplicație. Și dintre acestea, doar jumătate sunt laice, cealaltă jumătate fiind clădiri de cult religios.

De altfel, bisericile sunt extrem de bine reprezentate, fiind introduse de două ori: și în rubrica de arhitectură, și în cea de ”biserici și mănăstiri”. Surprinde absența lăcașului de cult armenesc de pe Prelungirea Traian, vechi de 160 de ani, în condițiile în care cele ortodoxe sunt trecute de două ori.

Un element de unicitate, zecile de sculpturi în metal, este total ignorat, chiar dacă printre lucrări sunt unele extrem de valoroase. Ignorate sunt și ansamblurile de lucrări decorative din Țiglina I – Țiglina II, chiar dacă o parte din semnatarii lor sunt artiști ale căror lucrări se vând la licitații din lumea întreagă (cum ar fi Jules Perahim, de exemplu).

Există și butoane inutile, cum ar fi cel al ”centrului de informare”. Care centru de informare? Cât privește componenta civică, de semnalare a problemelor, nu are un butot dedicat.

”Mă bucur că Galațiul face pași concreți, încet – încet, spre digitalizare. E o aplicație care are două componente majore: de promovare și prezentare a ceea ce poate oferi Galațiul și de relaționare directă cu cetățeanul. Ei pot trimite în timp real sesizări primăriei iar noi le putem urmări mult mai ușor la nivelul rezolvării, implementării”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Modulul „raportări și incidente”, la care se referă edilul și la care se face trimitere și în comunicatul de presă, nu este însă prezent pe site. Reprezentanții primăriei susțin că poate fi accesat, dar numai de pe telefoanele mobile.

Aplicația a costat 58.300 de lei, fără TVA, și a fost realizată de Eventya Co SRL.


Distribuie articolul

You May Also Like