Vor să între în Cartea Recordurilor: polițiștii locali dau amenzi pe bandă rulantă

Distribuie articolul

S-au înmulțit amenzile date comercianților care nu respectă prevederile legale. Într-o singură lună, din iulie până în august, polițiștii locali au descoperit sute de nereguli. Pentru asta au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe nereguli descoperite de polițiști sunt lipsa autorizațiilor și amplasarea ilegală a mărfurilor pe domeniul public.

„În perioada 26 iulie – 23 august polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale și Evidența Persoanelor au organizat o acțiune amplă pentru identificarea agenților economici care ocupă domeniul public cu diverse materiale și terase sezoniere, fără autorizarea și achitarea taxelor legale. Verificările întreprinse s-au finalizat cu aplicarea, în baza prevederilor HCL 307/2006, a unui număr de 183 de sancțiuni contravenționale în sumă totală de 160.300 lei. Amenzile au fost date operatorilor economici care, fără a deține autorizarea și achitarea taxelor legale, au depozitat/amplasat pe domeniul public: lăzi și vitrine frigorifice, aparate cafea, mărfuri diverse și terase sezoniere” se arată într-un comunicat al Poliției Locale Galați.

Unul dintre locurile „favorite” ale polițiștilor locali este Piața Basarabiei. De fiecare dată când agenții ajung acolo, în piață curge cu amenzi și mărfuri confiscate. De exemplu, joi, 24 august, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în sumă de 2.700 lei, fiind totodată confiscate mărfuri (țigări și alcool) în valoare de 830 lei.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului în piețele agroalimentare din Galați, polițiștii locali au aplicat amenzi de peste 300.000 lei. Comercianții au fost arși la buzunar deoarece scoteau la vânzare produse expirate și nu aveau cântare omologate, licențe de comerț stradal, acte de proveniență a mărfii, date de identificare și orar de funcționare.


Distribuie articolul

You May Also Like