Se umflă râurile. Pericol de inundații pe trei cursuri de apă din județul Galați

Distribuie articolul

Este pericol de inundații în județul Galați. Ploile abundente din ultima perioadă au provocat creșteri de debite ale unor râuri și pârâuri din mai multe părți ale țării. Printre cursurile de apă monitorizate cu atenție de autorități sunt Bârlad, Siret și Prut din județul Galați. În plus, în cazul celor trei râuri este pericol de inundații și pe afluenți. Specialiștii au instituit o atenționare de tipul cod galben de inundații valabilă până joi, la ora 16.00.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:  În intervalul 23.07.2018 ora 6:00 – 25.07.2018 ora 16:00 se instituie Cod Galben pe râurile din bazinele hidrografice:…. Bârlad – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Iaşi, Neamţ, Vaslui, Vrancea, Bacău şi Galaţi), Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval Ac. Galbeni (judeţele: Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S. H. Drânceni (judeţele Vaslui şi Galaţi)”, se arată în atenționarea hidrologică a Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Specialiștii atrag atenția că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râuri din sudul Ardealului și din Muntenia. Avertizarea  de inundații ar putea fi prelungită deoarece meteorologii anunță că va ploua în aproape toată țara, pe parcursul acestei săptămâni.


Distribuie articolul

You May Also Like