S-a mai încheiat o rundă din Campania Orașe curate

Distribuie articolul

La Galați s-a încheiat, în acest weekend, încă o etapă din Campania Orașe curate – 2021.
Derulată de mai mulți ani de către Asociația Ecotic, Campania “Orașe Curate”, anul acesta s-a desfășurat sub un slogan intens mediatizat: “Fii la ține-n țară la fel ca afară!”. Scopul declarat a țintit informarea cetățenilor despre importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori dar și colectarea propriu-zisă a acestor tipuri de deșeuri, în mediul rural și urban.
Potrivit inițiatorilor, importanța colectării separate a încurajat organizarea unei astfel de campanii pentru a fi mai aproape de oameni și de a le arăta: cum este bine să procedăm, ce se întâmplă cu deșeul predat, cum ajutăm astfel la protecția mediului.

Mecanismul acestor campanii este unul în favoarea cetățeanului și a mediului:
Persoanele care predau materialele fie primesc un premiu instant, fie un voucher la predarea unei cantități de deșeuri și posibilitatea de participare la tombola cu premii.

Mediul înconjurător nu mai are de suferit de pe urma deșeurilor aruncate necorespunzător, scurgerea substanțelor periculoase/toxice în natură și implicit pierderea materiilor prime importante care pot fi refolosite în producerea altor echipamente noi.
Mii de localități din toată țara au participat, până acum, la acest efort comun de colectare a deșeurilor electrice, municipiul Galați fiind una dintre acestea.

Timp de trei săptămâni, în perioada 27 septembrie – 15 octombrie 2021, locuitorii municipiului Galați au fost invitați să participe și să predea deșeurile din gospodărire voluntarilor Ecotic care au putut fi chemați la domiciliu sau la punctele de colectare indicate la lansarea campaniei.
Mecanismul derulat a fost simplu: fiecare persoană care a predat deșeuri electrice de peste 15kg a primit un premiu instant: o umbrelă, iar pentru 5 becuri/neoane sau 15 baterii/acumulatori a primit o șapcă incripționată cu însemnele campaniei.

Locuitorii orașului Galați au avut la dispoziție, în cadrul campaniei, cele două opțiuni:
preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc). Comanda de preluarea s-a făcut telefonic la un număr pus la dispoziție de inițiatori. Sau prin predare la punctele de colectare stabilite împreună cu municipalitatea, de pe Drumul Viilor – Punct Verde, cel de pe Strada Nufărului și la Stația de sortare Bărboși.

Coordonatorii Ecotic au anunțat că cea mai importantă parte a campaniei din acest an, lansată sub sloganul “Fii la ține-n țară la fel ca afară!”, s-a derulat pe mai multe canale TV, Youtube, Facebook, lnstagram și LinkedlN. Astfel, mesajul și soluțiile de colectare propuse de ECOTIC și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a ajuns la peste 13 milioane de români.


Distribuie articolul

You May Also Like