Apartamentele gălățenilor, mai scumpe cu mii de euro

Distribuie articolul

Piața imobiliară le oferă gălățenilor o veste bună și una proastă. Vestea bună este pentru cine vrea să vândă: prețul unui apartament a crescut cu cel puțin 2 – 3.000 de euro, în ultimul an. Vestea proastă e, normal, pentru cei care vor să cumpere: vor avea mai mult de achitat.

Așadar, conform indicelui imobiliare.ro, cel mai mare site de tranzacții de profil din România, situația din Galați stă la modul următor: prețul imobilelor a ajuns la o medie de 1.272 euro/mp, cu 0,6% mai mult în septembrie, față de august. În comparație cu septembrie 2018, a urcat cu 4,3%, respectiv 52 euro/mp. Revenind la apartamentele comuniste de 50 – 60 mp ce caracterizează la modul general piața noastră imobiliară,  înseamnă un plus de 2.500 – 3.000 de euro per imobil, în ultimul an! Într-un oraș ce nu prea mai are cu ce se lăuda economic, unde nu a mai venit un investitor important de ani buni și unde doar șomajul ne mai pune în atenția națională, din când în când.

Piața din Galați depășește cu mult zone cu o economie puternică, precum Brașovul, unde prețul mediu în cazul construcțiilor noi este de 1.165 euro/mp (1.121 euro/mp, cele vechi), Constanța unde prețul actual este de 1.171 euro/mp și chiar Timișoara, cu 1.257 euro/mp pentru apartamentele vechi și 1.226 euro/mp, cele noi.

Încă ne mai despart 102 euro/ mp de bucureșteni, în condițiile în care aceștia câștigă aproape dublu față de noi. Lider național rămâne în continuare Cluj – Napoca, cu 1.656 euro/mp la apartamentele vechi, respectiv 1.622 euro/mp la apartamentele noi.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns