Angajații gălățeni din sănătate care participă la mitingul din Piața Victoriei s-au dus la București DEGEABA!

Distribuie articolul

Peste 200 de gălățeni participă la mitingul de joi, 26 aprilie, de la București, organizat de Federația Sanitas. Este vorba despre angajații nemulțumiți de inechitățile salariale din sistemul sanitar. Oamenii au bătut drumul până în capitală DEGEABA: autoritățile locale și cele centrale au anunțat că nu cum să le rezolve problema!

Mișcarea de protest care a adunat mii de angajați din spitalele din întreaga țară se desfășoară în Piața Victoriei. Reprezentanții Sanitas Galați au plecat cu noaptea în cap spre București cu câteva autocare pregătite de organizatori. Salariații, în special asistenții medicali, infirmierii, brancardierii și personalul auxiliar, sunt revoltați de scăderea salariilor. Potrivit sindicaliștilor, personalul din numeroase spitale a pierdut până la 1.500 de lei din salariu prin modificarea regulamentului de acordare a sporurilor. În plus, majorarea salarială aprobată de Guvern a fost anulată, parțial sau total, prin reducerea sporurilor. Asta nu îi impresionează pe reprezentanții guvernului PSD.

„Doamna Olguța Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine, că nu impresionează nicio grevă și că, orice grevă ar fi, asta este situația” a declarat, zilele trecute, Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București.

Nu are rost să reamintim faptul că Olguța Vasilescu și colegii săi de Guvern și de partid declarau anul trecut că nici un salariu din domeniul bugetar nu o să scadă. După ce și-au pus țara în cap, miniștrii au aruncat motanul în curtea autorităților locale, acestea fiind invitate să rezolve problema salariilor din sănătate.Ghinion, însă: asistenții medicali, infirmierii, brancardierii primesc și de la Galați vești proaste.

„Consiliul Județean Galați are spitalele cu cele mai mari sporuri. În momentul de față, legea prevede clar să te încadrezi în cel mult 30% din fondul de salarii iar noi ne-am încadrat la nivelul maxim. Chiar să vreau, nu pot să dau mai mult. La Spitalul Județean doar 6% din personal are salariul mai mic, asta înseamnă aproximativ 120 de persoane din 2.000 de angajați. Cred că se vor reglementa anumite lucruri”, a spus Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Reprezentanții Federației Sanitas anunță că mitingul din Piața Victoriei va fi urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai și de greva generală pe 18 mai. Probabil, nici așa nu vor reuși să o impresioneze pe doamna Olguța!


Distribuie articolul

You May Also Like