Anchete sociale la blocul din Mazepa afectat de tasarea terenului. Primăria ia în calcul mutarea oamenilor în locuințe de necesitate

Distribuie articolul

Gălățenii care locuiesc la blocul din Mazepa 1 afectat de tasările de teren au avut musafiri neașteptați. Miercuri, ei s-au trezit la ușă cu angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Galați.

Oamenii au fost invitați să completeze un chestionar cu informații despre persoanele care locuiesc în apartament și au fost întrebați dacă sunt dispuși să se mute în cazul în care specialiștii vor stabili că blocul B8 este în pericol din cauza terenului instabil. Persoanele care nu au fost găsite acasă au primit chestionarul în ușă.

Există două variante: fie angajaților Primăriei Galați le-a venit cheful de treabă, fie situația în Mazepa este nașpa rău. Știind ce le poate pielea funcționarilor, informația poate fi încadrată la capitolul sfârșitul lumii și alte nenorociri. Totuși, nu vrem să-i speriem pe oameni mai mult decât au reușit angajații Primăriei care miercuri i-au întrebat pe proprietarii de la blocul B8 (scările 1 și 2) dacă sunt dispuși să se mute. Forajele și măsurătorile nu s-au încheiat și doar în funcție de rezultatele acestora specialiștii vor stabili ce este de făcut.

„Dacă situația din teren, ce va fi relevată în urma expertizei care se efectuează în prezent, va arăta că este necesară o mutare a cetățenilor care locuiesc aici, trebuie să existe o bază de date privind numărul de persoane, starea de sănătate (dacă există sau nu persoane cu dizabilități), care ar avea nevoie de o locuință de necesitate. În paralel, se caută soluții pentru spații ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuințe de necesitate. În felul acesta se scurtează considerabil timpii de așteptare în cazul în care expertiza va arăta că aceste acțiuni sunt necesare”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Forajele au început luni iar primele rezultate ar putea veni până la sfârșitul săptămânii. Măsurătorile se desfășoară între blocurile B8 și R2, unde săptămâna trecută au apărut fisuri în asfalt, pe spațiile verzi și pe pereții imobilelor.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns