Amenzi uriașe pentru șoferii care parchează pe trotuar. Propunerea a fost aprobată în Parlament

Distribuie articolul


Șoferii care își parchează mașinile pe trotuare fără a lăsa un metru liber pentru pietoni vor primi amenzi usturătoare. Sancțiunile ar putea ajunge până la câteva mii de lei, potrivit unei propuneri legislative adoptate tacit la Senat.


Propunerea nu a fost discutată în plen și supusă votului. Aceasta a fost aprobată tacit la Senat și va merge la Camera Deputaților, care, în acest caz, este for decizional.


Propunerea legislativă are în vedere modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Practic, se propune introducerea unor amenzi de mii de lei pentru „nerespectarea interdicției privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, atunci când nu este asigurată lățimea minimă de cel puțin un metru a trotuarului lăsat la dispoziția pietonilor”.


Sancțiunea va fi încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni, astfel că șoferii care vor încălca aceste reguli vor primi de la 9 la 20 de puncte-amendă și 6 puncte de penalizare. În prezent, un punct de amendă are o valoare de 145 lei, astfel că amenda ar putea fi cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei.


Dacă punctul de amendă va fi corelat cu salariul minim brut pe economie stabilit de către Guvern la 2.300 lei, amenda ar putea varia între 2.070 lei și 4.600 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like