Amenzi record pentru deteriorarea sau murdărirea unei clădiri istorice

Distribuie articolul

Până la 30.000 de lei ar putea plăti cineva pentru deteriorarea sau murdărirea unei clădiri istorice sau a unui obiectiv turistic. Propunerea aparține Partidului Ecologist Român iar cei care nu pot achita amenzile ar putea fi forțați să prestezi muncă în folosul comunității.

Ecologiștii consider că, pe lângă cazurile de poluare a apei, aerului ori a solului, a venit momentul să lupte și cu poluarea urbană.

”Aici putem include categoriile de români care batjocoresc clădiri, monumente istorice, obiective turistice ori instituții publice, prin distrugere ori deteriorare, graffiti ori pulverizare cu diverse produse lichide sau fluide. Trebuie să recunoaștem că în România este nevoie de o educație temeinică a următoarelor generații în direcția respectului, a protecției mediului înconjurător și tot ce implică aceste procese, însă, până atunci, există o singură soluție eficientă pentru a pune punct acestor fenomene: sancțiunile drastice!”, susține Dănuț Pop, președintele PER.

Conform acestuia, actuala legislație este considerate a fi una blândă, cu efect limitat dacă nu chiar redus spre zero în cee ace privește protecția obiectivelor istorice și turistice.

”Astfel, până vom reuși să schimbăm mentalitatea prin educație și ca să urmăm exemplul statelor europene, propunem ca amenzile pentru aceste cazuri să aibă o valoare cât mai mare, între 20.000 – 30.000 lei”, susține Pop.

Nu ar scăpa nici cei care nu-și achită pedeapsa. În acestă situație se propune sancționarea cu munca în folosul comunității, timp de până la trei luni.


Distribuie articolul

You May Also Like