Amenzi pentru șoferii care transmit live pe Facebook

Distribuie articolul

Amenzi pentru șoferii care folosesc telefonul mobil în timpul mersului. Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de luni, 12 august, este un proiect  de modificare a OUG privind circulaţia pe drumurile publice. Concret, autoritățile vor să-i pedepsească pe șoferii care folosesc telefonul în timp ce conduc pentru a posta pe Facebook sau pentru a face filmări.

Guvernul vrea să introducă noi sancţiuni „în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului”. În plus, dacă folosirea telefonului se realizează concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, permisul șoferului va fi suspendat pentru 30 de zile. Sancțiunea este de „6-8 puncte amendă (clasa a III-a) şi 4 puncte de penalizare, pentru săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a contravenţiei indicate”.

În 60 de zile de la intrarea în vigoare a modificării, autoritățile vor informa participanții la trafic privind măsurile adoptate prin comunicate de presă și informare în mass-media, prin postarea informațiilor pe site-ul Poliției Române, prin organizarea unor acțiuni specifice pe șosele sau, în mod direct, prin polițiștii rutieri.


Distribuie articolul

You May Also Like