Amendamentul PNL a devenit lege: Guvernul Dăncilă a aprobat majorarea alocațiilor copiilor

Distribuie articolul

Este oficial: alocațiile copiilor din România se majorează. Guvernul Dăncilă a aprobat marți, 19 februarie, o Ordonanță de Urgență care modifică valoarea alocației lunare primite de copii. Alocațiiile vor crește chiar de la 1 martie, se arată în documentul oficial. Majorarea a fost posibilă în urma unui amendament al PNL, aprobat săptămâna trecută în Parlamentul României.

Amendamentul impus de liberalul Robert Sighiartau prevede creșterea alocației de stat pentru copiii de peste 2 ani de la 84 lei la 150 lei, iar în cazul copiilor de sub 2 ani, de la 200 lei la 300 lei pe lună. Amendamentul a fost aprobat cu voturile deputaților Opoziției, în timp ce reprezentanții Puterii s-au opus.

Cu siguranță, în campaniile electorale care urmează (alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare) politicienii se vor lăuda cu majorarea alocației pentru copilașii țărișoarei. Vor face tumbe electorale inclusiv parlamentarii care s-au opus majorării. Ca să nu vă tremure mâna pe ștampila de vot, vă prezentăm rezultatele oficiale ale votului din Parlament.

Statistica arată că parlamentarii PSD-ALDE-minorități au votat împotriva majorării alocațiilor copiilor cu șase excepții, nici una de la Galați. Peste 100 de deputați și senatori ai PSD – ALDE au lipsit din plenul Parlamentului în momentul votului, iar amendamentul depus de PNL a trecut cu 123 de voturi pentru și 119 voturi, împotrivă. De la Galați au votat ÎMPOTRIVA majorării alocațiilor pentru copii, parlamentarii PSD Florin Popa, Marius Mărgărit, Lucreția Roșca, Nicolae Marin și Daniel Butunoi, în timp ce Nicolae Bacalbașa și Viorel Ștefan au lipsit de la vot. Din partea opoziției, nu au fost în sală în timpul votului George Dircă și Bogdan Rodeanu (USR) și Eugen Durbacă (independent, a fost ales pe listele ALDE), dar au votat PENTRU majorarea alocațiilor George Stângă și Victor Paul Dobre (PNL) și Cătălin Cristache (PMP).


Distribuie articolul

You May Also Like