Altă belea pe capul Guvernului Ciolacu!

Distribuie articolul

 

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație: Condițiile pentru declararea grevei la nivelul administrației publice locale sunt îndeplinite.

După o lungă perioadă în care Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a întreprins nenumărate demersuri, solicitând Guvernului României adoptarea unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor din administraţia publică locală, anunță că toate condițiile pentru declararea grevei la nivelul administrației publice locale sunt îndeplinite.

„Văzând politica constantă a Guvernului României de a emite acte normative în materia salarizării personalului din administraţia publică locală, prin derogări şi exceptări succesive şi discriminatorii de la aplicarea întocmai şi în integralitatea ei a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice,

FNSA constată că sunt pe deplin îndeplinite condițiile de facto şi de iure a declarării acţiunilor de protest de tip grevist la nivelul administrației publice locale.

Printr-o adresă transmisă Primului-ministru joi, 25 ianuarie, FNSA a notificat partea guvernamentală despre acest lucru şi a reiterat doleanţele angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală cât şi în unele instituţii aparţinând administraţiei centrale, solicitând convocarea organizaţiei noastre la discuţii, iniţierea şi adoptarea unor măsuri legislative urgente în sprijinul salariaţilor reprezentaţi.

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, există premise reale ca anul electoral 2024 să fie perturbat de numeroase acţiuni de protest de tip grevist, la care vor participa salariaţii din administraţia publică locală şi cei ai unor instituţii cu rol în organizarea şi gestionarea proceselor electorale” a transmis FNSA.

 


Distribuie articolul

You May Also Like