În așteptarea alegerilor locale, Primăria Galați a demarat o campanie de „împădurire” a orașului

Distribuie articolul

Bine ați venit în Codrii Galațiului. În acest luminiș, în care odinioară era un oraș de vreo 250.000 de locuitori trăiește muma roșie a pădurii. E roșie de la politică, nu de la băutură, și îi place pădurea deasă, iar copacii sunt atât de mulți încât nu se mai văd podul, tunelul, aeroportul și autostrăzile din poveștile spiridușilor din administrație. Legenda spune că acest tărâm de basm este așezat peste un fost mare oraș care a dispărut fiind înghițit de o pădure fermecată, plantată de un cârmuitor înțelept, îndrăgostit de natură.

Am făcut o introducere ca-n basme ca să ne minunăm de primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, care s-a dat de trei ori peste cap și s-a transformat dintr-un balaur cu drujbă într-un adevărat „zân” al pădurilor. Curg râuri de cerneală prin Primăria Galați din penițele celor care redactează comunicate de presă despre cel mai ecologist primar de pe planetă. Aproape nu mai este zi lăsată de la Dumnezeu fără să aflăm ce copaci, copăcei și crenguțe a plantat cel mai ecologist primar din acest colț de planetă.

„Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 1-8 noiembrie 2019, au fost plantați în oraș, prin intermediul societății Gospodărire Urbană, peste 200 de arbori din speciile tei, frasin, platan și mesteacăn. Acești arbori au fost plantați pe străzile Domnească, Ciobanului, Traian, Regiment 11 Siret, Miron Costin, Alexandru cel Bun, Gării, Nicolae Caranfil, Oltului, Basarabiei și Dimitrie Bolintineanu. În perioada imediat următoare se vor face noi plantări de arbori pe străzi precum Radu Negru, Barboși, Constantin Levaditti, Oțelarilor, Stadionului și Constructorilor. Primăria municipiului Galați derulează, prin intermediul societății Gospodărire Urbană, o amplă campanie de plantări de arbori, în diferite zone ale orașului. Este vorba despre aproximativ 2.000 de noi arbori, prevăzuți în planul municipalității din această toamnă”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

După ce l-a înjurat jumătate de Galați pentru că a betonat o parte din oraș, după ce timp de trei ani nu a plantat nici un ficus, după ce Primăria a fost amendată de Garda de Mediu pentru că au fost tăiați niște arbori seculari și cu aproape jumătate de an înainte de alegeri, Ionuț Pucheanu s-a apucat de ecologie. Este un lucru bun că se plantează copaci în oraș, mai bine mai târziu decât niciodată. Partea rea este că în ritmul ăsta, până la alegerile locale de anul viitor, gălățenii o să aibă nevoie de busole și de marcaje turistice ca să ajungă acasă, la serviciu și la secțiile de vot. Partea bună este că dacă gălățenii îl mai votează o dată, Pucheanu ar putea deveni salvatorul planetei, omul care a pus rădăcinile junglei de tip amazonian din Eurasia.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns