Scenarii privind reluarea școlii: când se vor face cursuri online și ce chestionar vor primi părinții

Distribuie articolul


Autoritățile centrale au prezentat marți scenariile avute în vedere după începere școlii în cazul în care numărul de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 va continua să crească.


Testele nu vor fi obligatorii, dar în cazul în care vor fi refuzate de părinții elevilor, cursurile ar putea trece în mediul online. O decizie va fi luată în perioada următoare, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


„Testele sunt agreate pentru toare cazurile simptomatice. De asemenea, în cazul apariției primei îmbolnăviri într-o clasă, se testează toți elevii dacă își dacă dau acordul, dacă nu, ei intră în online… Dacă apare a doua îmbolnăvire, toata clasa trece în online, ipoteza trebuie validată de Ministerul Sănătății și INSP”, a precizat
Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au convenit ca școlile să se închidă doar dacă în localitate rata de infectare va trece peste pragul de 6 la mie.

Totuși, premierul Florin Cîțu le-a cerut specialiștilor soluții astfel încât școlile să fie deschise și în cazul în care rata de infectare din localitate va fi mai mare de 6 la mie.


„Și după 6 la mie trebuie căutate soluții ca școala să continue în format fizic. Deocamdată nu avem o soluție, am văzut câteva propuneri, vom veni cu ceva concret după discuțiile cu specialiștii”, a explicat prim-ministrul Florin Cîțu.


Totodată, la începutul anului școlar părinții vor primi formulare, printre care va fi și o întrebare referitoare la acordul pentru vaccinarea copilului.

Foto: gds.ro


Distribuie articolul

You May Also Like