Cei 8 Cetățeni de Onoare ai Galațiului în 2023

Distribuie articolul

Casa Artelor din Galați a fost martoră, pe 19 decembrie, la o ceremonie de premiere deosebită, unde opt personalități ale municipiului au fost onorate cu titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Galați”. Acest titlu este acordat anual de Consiliul Local al Municipiului Galați celor care s-au distins prin performanță și au promovat imaginea municipiului atât pe plan național, cât și internațional.

Evenimentul a fost marcat de prestații artistice și un spirit comunitar vibrant, onorând contribuțiile semnificative ale laureaților în diverse domenii, de la sport și medicină, la educație și cultură. 

Printre laureați se numără:

  • Nicolae Mărăndici, președintele Federației Române de Karate Tradițional, un sportiv cu rezultate remarcabile în cariera sa, ce promovează Galațiul atât în țară, cât și pe plan internațional. A ocupat diverse funcții importante în cadrul Federației, inclusiv roluri de conducere și antrenor.
  • Mihai Gheorghe, cunoscut sub pseudonimul artistic „Coron”, a fost un influent profesor și artist gălățean, marcând mișcarea plastică locală. Ca membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Galați și participant la expoziții în țară și străinătate, a lăsat o moștenire valoroasă în lumea artei.
  • Mihăiță Hanghiuc, un fotbalist de seamă din Galați, s-a distins în cariera sa atât la nivel național, cât și internațional. A contribuit la succesul echipei Oțelul Galați și a fost medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de Tineret cu naționala României sub 21 de ani.
  • Mircea Marian Petria, atlet paralimpic, este cunoscut pentru performanțele sale remarcabile la nivel național și internațional. A participat la Jocurile Paralimpice și a avut prezențe notabile la competiții europene și mondiale, promovând Galațiul pe scena sportivă globală.
  • Adrian Mihail Nistor, distins în domeniul stomatologiei, a adus contribuții semnificative la îmbunătățirea calității vieții pacienților de-a lungul a peste 25 de ani de activitate. Este general de brigadă, șef de clinică și cadru didactic asociat, reprezentând cu mândrie Galațiul în domeniul medical.
  • Cătălina-Diana Popa, profesor de limba și literatura română, a fost implicată în numeroase proiecte educative și culturale, având un impact semnificativ asupra dezvoltării inteligenței emoționale a tinerilor. Este activă în cadrul unor conferințe naționale și internaționale și a participat în delegații importante, reprezentând Galațiul cu distincție.
  • Cristian Onofrei, jandarm, este recunoscut pentru implicarea sa în acțiuni umanitare și caritabile, organizând peste 100 de evenimente și promovând valorile comunității gălățene.
  • Michael Davidson, profesor universitar și psihiatru renumit, este activ în cercetare și educație, fiind președinte de onoare la conferințe importante în Galați și membru al asociațiilor internaționale de profil. A fost onorat cu titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Distribuie articolul

You May Also Like