Galațiul și-a răsplătit 10 elevi de nota 10

Distribuie articolul

1.000 de lei, un buchet de flori și o diplomă de excelență, acestea sunt lucrurile primite de cei nouă elevi gălățeni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și singura elevă cu 10 la bacalaureat. Față de alți ani, când nu primeau nimic, ar putea fi considerat mult. Față de nivelul performanței și de necesitățile unui elev, e puțin. Foarte puțin. Mai puțin decât ar costa cel mai slab performant calculator nou, de exemplu.

Însoțiți de părinți la fel de emoționați ca ei, zece dintre cei mai buni elevi ai momentului au pășit astăzi în sala de ședințe a municipalității gălățene.

”Sper să pășiți în viitor și ca specialiști angajați ai primăriei. Prezint scuze că evenimentul festiv are loc atât de târziu, dar în vară erați plecați în vacanță sau vă pregăteați pentru alte examene, așa că am reușit abia acum să vă strângem pe toți la un loc”, a spus primarul Ionuț Pucheanu.

Acesta a înmânat personal premiile celor prezenți, respectiv Nicoleta Gurău (ex – CNVA, media 10 la bacalaureat) și celor nouă cu media 10 la Evaluarea Națională: Aurică Andrei – Școala Gimnazială ”Sfinții Împărați”, Adrian Ciobotaru – Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Denisa Mihaela Comănescu – Școala Gimnazială ”Constantin Gh. Marinescu”, Alexia Ioana Gheorghe – Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Ioana Harabagiu – Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Daria Teodora Hărăbor– Școala Gimnazială nr. 29, Vlad Ștefănuț Radu – Școala Gimnazială nr. 29, Denisa Teodora Șmil – Școala Gimnazială nr. 29 și Ana Maria Vieru– Școala Gimnazială nr. 7.

Întrebată de primar dacă va urma o facultate în străinătate, Nicoleta Gurău a răspuns că s-a înscris la București, la Jurnalism și Științele Comunicării.

”Îmi doresc să rămân în țară, cel mai bine este acasă, cred că România are multe șanse, în ciuda aparențelor”, a spus tânăra.

Finalul festivității a fost un bun prilej pentru primar nu pentru a le prezenta elevilor o strategie referitoare la investițiile în sistemul educațional (o parte dintre ei învață în școli – șantier în care igienizările și reparațiile abia au început), ci pentru a-și exprima speranțele electorale: ”Să dea Dumnezeu să ne vedem cu cei mici în patru ani, ceea ce înseamnă că și eu tot aici voi fi”, a concluzionat Pucheanu.


Distribuie articolul

You May Also Like