Alegeri la Universitatea „Dunărea de Jos”: două candidaturi pentru funcția de rector

Distribuie articolul

Ieri a luat sfârșit perioada de depunere a candidaturilor pentru funcția de rector la Universitatea „Dunărea de Jos”. În competiție s-au înscris actualul rector, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, și actualul președinte al Senatului, prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău. Confirmarea candidaturilor a fost realizată de către conf. univ. dr. Alexandru Nechifor, prorector și purtător de cuvânt al instituției.

În alegerile din 2019 pentru funcția de rector, s-au înregistrat 669 de voturi valabil exprimate, unde Prof. dr. Ion Cordoneanu și prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu au concurat. Lucian Puiu Georgescu a obținut susținerea a 377 de voturi, devenind astfel rector, în timp ce contracandidatul său a primit 292 de voturi.

De data aceasta, adversarul este actualul președinte al Senatului, care candidează cu motto-ul „VIZIUNE, STRATEGIE ȘI OAMENI”. Motivația sa pentru candidatură este de a aduce un management modern și o viziune orientată spre universitate.

În schimb, prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, care concurează pentru un al doilea mandat, adoptă motto-ul „TRANSPARENȚĂ ȘI EFICIENȚĂ!”, exprimându-și dorința de a continua activitatea în funcția de rector. În mesajul adresat comunității academice, acesta a subliniat intenția de a promova excelența academică și de a încuraja inovația.

Campania electorală începe acum, iar primul tur de scrutin va avea loc pe 14 decembrie, urmat de al doilea pe 18 decembrie, intermediat de dizolvarea vechiului Senat și constituirea celui nou.


Distribuie articolul

You May Also Like