Albii nu pot să sară: pigmeii din Consiliul Local au pus capac clubului de baschet Phoenix Galați

Distribuie articolul

Știrea, pe scurt, este așa. Clubul Phoenix Galați a luat decizia de a renunța la echipa feminină care activează în Liga Națională. Formația care în ultimii ani a jucat în play off-ul campionatului național a fost desființată din cauza problemelor financiare. De asemenea, a fost retrasă din campionat echipa care este înscrisă în Liga 1. Tot din cauza banilor dar mai ales a politrucilor care se foiesc prin Primărie și Consiliul Local.

Anul acesta, clubul Phoenix a primit de la bugetul local cu nouă miliarde de lei mai puțin decât în 2016. Mai grav, banii au venit cu întârziere ceea ce aproape a blocat activitatea clubului. Autoritățile sportive au fost informate despre situație iar echipa din Liga 1 nu s-a prezentat la meciul programat miercuri, 1 noiembrie. Formația din Liga Națională are următorul meci peste două săptămâni.

Așadar, se alege praful de o chestie care funcționa. Clubul are echipe masculine și feminine în toate diviziile naționale dar și un număr mare de juniori. Uite și de asta trebuia susținut clubul, ca să preîntâmpinăm povestea cu sponsorizarea de la bugetul local a unei entități private. Copiii gălățenilor merg la baschet, fac sport și, chiar dacă nu ajung ca Michael Jordan și Kobe Bryant, măcar fac mișcare. Culmea, chiar și copiii politicienilor fac mișcare.

La ultima ședință a Consiliului Local desfășurată pe 26 octombrie, situația putea fi salvată pe ultima sută de metri. Nu a fost să fie, pentru că proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume de bani pentru baschetul gălățean a fost scos de pe ordinea de zi. Nimeni nu a înțeles de ce, dar cert este că în ecuație și-a băgat coada ALDE Bugeac care după ani de tăcere a glăsuit ceva depre legalitate, șah și balonul oval.

„Aveam nevoie de acea suplimentare pentru a supraviețui dar domnul Bugeac s-a opus. Mi-a făcut pledoarie pentru șah și pentru rugby. A făcut partizanat pentru alte cluburi și alte discipline sportive…Trebuie să se înțeleagă că dacă era același buget ca cel din anul trecut, am fi putut continua cu ambele echipe cel puțin la același nivel de performanță, dar cum scăderea de finanțare a fost drastică a trebuit să ne reducem pentru moment activitatea”, a povestit Florin Nini, președintele Clubului Phoenix.

În rest, nici ceilalți consiieri nu s-au spetit ca să salveze echipele de baschet de la clubul Phoenix. Lor nici nu vrem să le pomenim numele: i-ați votat, ar trebui să-i știți, să-i luați la întrebări și să vă spălați pe cap cu ei.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns