Perseus ar putea fi tras la mal: licitația pentru modernizarea spărgătorului de gheață a fost anulată

Distribuie articolul

Perseus, singurul spărgător de gheață de pe Dunărea maritimă nu va fi modernizat. Cel puțin, nu anul acesta. Licitația pentru desemnarea companiei care va moderniza nava a fost anulată. Asta deoarece nici o societate nu a fost interesată de contractul pus la bătaie de Administrația Fluvială a Dunării de Jos(AFDJ).

Nava Perseus are nevoie de ample modernizări. Folosit din 1990 la spargerea gheții, la stingerea incendiilor și la ranfluarea navelor eşuate pe Dunăre, vaporul ar trebui să fie dotat cu motoare și echipamente noi. Pentru lucrarea de modernizare, statul român este dispus să aloce 8,2 milioane de euro. Se pare că suma nu este atrăgătoare pentru companiile care pot duce la bun sfârșit lucrarea. De aceea, AFDJ va relua procedurile privind organizarea licitației: în cel mai bun caz, contractul ar putea fi atribuit în luna decembrie.

În aceste condiții, spărgătorul Perseus ar putea rămâne la mal pe parcursul iernii. Pentru utilizarea lui este nevoie de o serie de reparații iar reprezentanții AFDJ nu știu dacă pot face această cheltuială. Anul trecut, de exemplu, reparațiile navei Perseus au costat circa 150.000 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like