Un tânăr a încercat să treacă un pachet cu marijuana prin vama Giurgiulești

Distribuie articolul

Polițiștii de frontieră din Galați au prins un tânăr care transporta marijuana. Este vorba despre o persoană de 19 ani, cu cetățenie dublă română și moldoveană, care a încercat să introducă în țară 16 grame de marijuana. Tânărul a fost prins la punctul de trecere a frontierei Galaţi-rutier. El a fost descoperit deoarece polițiștii au realizat că bărbatul aflat la volanul unei mașini era agitat. În urma controlului, autorităţile de frontieră au descoperit, într-un buzunar al  hainei cu care bărbatul era îmbrăcat, o substanţă vegetală mărunţită de culoare verde. Atunci când a fost luat la întrebări de polițiștii de frontieră, tânărul a spus că a primit marijuana de la un cetățean moldovean.

„În data de 01 noiembrie, în jurul orei 21.50, la P.T.F. Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 19 ani. În baza analizei de risc, precum şi din cauza faptului că tânărul avea un comportament agitat, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra acestuia şi mijlocului de transport.În urma controlului, autorităţile de frontieră au descoperit, într-un buzunar al  hainei cu care bărbatul era îmbrăcat, ambalată într-o folie de plastic sub formă sferică, o substanţă vegetală mărunţită de culoare verde (16 grame), care a reacţionat pozitiv la testarea preliminară, fiind susceptibilă a fi marijuana. În legătură cu cele constatate, participantul la traficul de frontieră a declarat că a primit substanţa de la un cetăţean moldovean pentru a o transporta în municipiul Galaţi”, se arată într-un comunicat al STPF Galați.

Substanţa descoperită şi persoana au fost predate Inspectoratului Județean de Poliție Galaţi, iar cercetările continuă sub coordonarea procurorilor DIICOT. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc.


Distribuie articolul

You May Also Like