Șeful Statului Major, discurs de cascadorii râsului la Galați

Distribuie articolul

Cu siguranță, nu modul cum ține un discurs public l-a propulsat pe generalul maior Dorin Blaiu în funcția de șef de Stat Major al Forțelor Terestre. Timp de aproape zece minute, înaltul ofițer s-a chinuit să lege câteva propoziții la ceremoniile de bun venit ce vizează întoarcerea militarilor Batalionului 300 din Afganistan. Pe lângă fracturi logice la nivel verbal, s-a dovedit confuz și în cunoașterea istoriei locale.

Vineri, la prânz, în zona ”Elicei” de pe Faleaza Dunării se adunaseră aproximativ 480 de militari din Batalionului 300, proaspăt reveniți din Afganistan, și câteva sute de membri ai familiilor acestora ori simpli curioși. Ceremonia părea a decurge bine până la momentul în care șeful Statului Major a luat cuvântul. Să-l urmărim:

”Dragi camarazi, bine ați revenit acasă! Am participat cu multă emoție la acest ceremonial, gândurile au ajuns chiar și până în Afganistan dar nu au putut rămâne acolo când și valuile Dunării s-au bucurat că Batalionul 300 Baterie Mecanizată Sf. Andrei a ajuns cu toți militarii acasă. Mă bucur tare mult că sunt în mijlocul dvs, mă bucur că ați ales acest loc simbolic pentru desfășurarea ceremonialului. Uitându-mă cu respect la frumoasa biserică care a fost construită pe timpul lui vasile Lupu de către Brătieni (în realitate de negustori brăileni și gălățeni, n.r.) de fapt și-mi spunea Înalt Pre Sfinția Sa (Casian, n.r.) că a fost o poartă a creștinătății în zona Dunării de Jos”, și-a început discursul generalul maior Dorin Blaiu, șef Stat Major al Forțelor Terestre.

Și a continuat în aceeași notă, aproape zece minute. Depeșind nivelul discursului, vestea bună este că s-a întors întreg personalul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”. Cât despre generalul maior Dorin Blaiu, a făcut și ceva bun: a decorat drapelul de luptă al batalionului


Distribuie articolul

You May Also Like