Aici sunt banii dumneavoastră! Nota de plată a exploziei de la blocul G5

Distribuie articolul

După lupte seculare, care au durat mai mult de patru luni, lucrările la blocul G5 din Micro 19, puternic afectat de explozia devastatoare din luna martie, au fost finalizate, iar locatarii au revenit la casele lor. La casele lor consolidate și renovate din bani publici, deși niciuna dintre garsonierele distruse sau parțial afectate de deflagrație nu sunt proprietate publică.

Totuși, în aprilie, Consiliul Local Galați, la propunerea Primăriei, a alocat suma de 400.000 de lei, din bugetul local, pentru ”lucrări de intervenție pentru punerea în siguranță a construcției afectate de explozia produsă în blocul G5, scara 2, din municipiul Galați, strada Laminoriștilor nr. 2”.

Imediat după explozie, locatarii blocului afectat au fost mutați, tot pe cheltuiala publică, în două cămine (MApN și ASE) și la Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost al Primăriei. Au stat în aceste locuințe provizorii circa 135 de zile, casă și masă din bani publici.

”Costurile cazării au fost de 16,4 lei pe zi de persoană, la căminul militar al Garnizoanei și de 340 lei pe lună de persoană la căminul ASE. Valoarea totală a cazării este de 66.094,56 lei”, ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galați.

La costurile de cazare se adaugă cele de hrănire a sinistraților. În fiecare zi, Primăria a cheltuit din banii publici câte 684 de lei pe mâncare. Înmulțit cu 135 de zile, rezultă 92.340 lei. Tragem linie și adunăm: 400.000 lei pentru consolidarea unui imobil proprietate privată integral plus 66.094 lei pentru cazarea sinistraților plus 92.340 lei pentru hrănirea lor totalizează 558.404 lei, bani din bugetul local.

Și toate acestea după ce un individ aflat în stare de ebrietate și-a aprins o țigară în propriul apartament, unde avea o butelie racordată după ureche la o mașină de gătit, butelie care a emanat gaze, ducând la producerea unei explozii de proporții. Din nefericire, inconștiența a ucis pe loc o fetiță de 1 an și 6 luni, iar 11 zile mai târziu, și pe bărbatul care a provocat deflagrația ce a zguduit din temelii blocul G5 din Micro 19.


Distribuie articolul

You May Also Like