Problemele cu salariile din MApN vin cu o demisie. Adrian Ţuţuianu s-a retras din funcție

Distribuie articolul

Anunțul MApN de intrare în incapacitate de plată a salariilor este dovada clară că România este guvernată iresponsabil de coaliția politică PSD-ALDE.

Adrian Ţuţuianu şi-a depus demisia din fruntea Ministerului Apărării și a declarat că a decis să recurgă la acest gest după ce a făcut greşela de a nu comunica public eficient şi de nu îl informa pe premier de problema plăţii drepturilor salariale pentru militari.

Potrivit unui comunicat al MApN, militarii nu îşi vor primi toate drepturile salariale la data de 15 septembrie, ci eşalonat. 

Ce se preciza în comunicatul transmis de MApN

„În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toți ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele:

– efectuarea, în data de 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit; – efectuarea, la aceeași dată, a plății diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;

– efectuarea, între 21 și 25 septembrie, a plății sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului cât și ale angajatului și a impozitului pe venit;

– efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc).


Distribuie articolul

You May Also Like