Aeroport, Spital, Stadion. Toate nou-nouțe! Daibojeală au ba…?

Distribuie articolul

 

 

Poate sunt promisiuni electorale. Poate. Poate, nu. De se vor face, va fi cu certitudine un câștig pentru toți gălățenii.

De ceva vreme, chiar dacă oficial campania electorală nu a început, cei ce aspiră la demnități publice ne țin ocupați agenda cotidiană cu fel și fel de promisiuni. Care mai fanteziste, care cât de cât realizabile. Totul, e să vadă electoratul că există preocupare.

Acum nu vorbim despre obiectivele propriu zise mai sus amintite, pentru că teoretic dar și practic, dincolo de intențiile pozitive, drumul până la realizarea acestora e lung și depinde de foarte mulți factori, fie ei interni, externi sau doar politici.

Dacă despre Aeroport și Spital, intențiile au și câte o anumită vechime, demarându-se deja primii pași, despre construcția unui stadion nou este o intenție nou-nouță.

Chiar dacă acest lucru este solicitat în spațiul public cu insistență de gălățeni, fie ei ancorați în lumea sportului sau simpli iubitori ai fenomenului, până acum autoritățile locale au evitat să declare deschis că îmbrățișează ideea.

 Asta pentru că vorbim de câteva elemente ce nu conferă mari șanse de reușită. In primul rând, nu avem nici un stadion nou în Moldova, toate bazele moderne fiind în cu totul alte zone: Cluj- Napoca, Sibiu, Tg. Jiu, Sfântu Gheorghe, Craiova, Ploiești și București. Apoi, un astfel de obiectiv s-ar putea realiza prin Compania Națională de Investiții (CNI), o entitate nu foarte prietenoasă cu Galațiul, dacă ne referim la investițiile de mare anvergură.

Nu în ultimul rând, iar aici ne referim la toți politicienii, indiferent din ce partide provin, există suspiciunea că aceste obiective importante au fost special trase pe linie moartă sau neexpuse, pentru a fi lansate în campania electorală.

Acum putem vorbi și de alte nevoi ale Galațiului, iar ca să rămânem în zona infrastructurii sportive, amintim: Sală Polivalentă, Pistă atletism, Bazin înot de dimensiuni olimpice etc.

Uneori, e mai ușor să contemplezi printre șușanele de tip Ziua Scrumbiei, Ziua Grătarelor Încinse, Street Food, OktoberFest decât să aplici proiecte de anvergură. Dar asta e altă poveste și o vom aprofunda altădată…


Distribuie articolul

You May Also Like