Actorii Dramaticului gălățean, scoși în stradă de Ion Creangă

Distribuie articolul

Sfârșitul actualei stagiuni începe din stradă, mai exact din parcarea din fața teatrului, pentru o parte dintre actori. Este vorba de cei care joacă în ”Soacra cu trei nurori”, o adaptare după Ion Creangă. Demersul nu are nicio legătură cu protestele, ci cu actul artistic: preambulul e în aer liber, restul piesei pe scenă, prin spectacol,foaier…

Povestea, montată de regizorul Dan Mirea, expune spațiul rural românesc și vulnerabilitățile sale – „castele” sătești, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească –, precum și conflictul dintre vechi și nou.

„Spectactorii îl vor descoperi pe Creangă proaspăt, fresh, pentru că el, studiindu-se în școală, a picat un pic în derizoriu. Un alt element inedit este conflictul de idei din spectacol. Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei. Încearcă să le determine viitorul și să le formeze personalitatea în funcție de reperele ei de viață. Feciorul cel mic face legătura dintre gândirea nouă și mentalitatea veche la țară, în care lucrurile erau impuse de multe ori încă de la nașterea copiilor. Acest text cred eu că are profunzime și pentru faptul că trezește un semnal de alarmă în lumea mai puțin educată a satului, în care aceste practici încă există, chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea”, declară regizorul Dan Mirea.

Biletele pentru premiera de pe 15 și 16 iunie pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului Dramatic.

După premieră, spectacolul „SOACRA CU TREI NURORI” se va mai juca pe 22 și 29 iunie, iar bilete pentru aceste reprezentații au fost puse în vânzare pe platforma bilete.fanitardini.ro.


Distribuie articolul

You May Also Like